Projecte de Reciclatge de plàstics i paper d’alumini (VI Primària)

El departament de Ciències ens hem marcat com a repte aconseguir reduir els residus de plàstic i de paper d’alumini que generem diàriament a l’escola. La voluntat d’aquesta activitat és sensibilitzar els alumnes de la importància de tenir cura del nostre Planeta Terra a partir de conèixer i entendre la importància de les 3 R, Reduir, Reutilitzar i Reciclar. Per aquest motiu ens hem proposat reduir a zero els embolcalls de plàstic i d’alumini que malauradament encara molts alumnes porten amb l’esmorzar.

Per aconseguir-ho, cada dia dos alumnes diferents de cada classe de Sisè recullen els embolcalls de plàstic i d’alumini que els seus companys han portat amb l’esmorzar. El divendres els alumnes encarregats d’aquell dia baixen els contenidors amb els residus de la setmana, separen el plàstic i l’alumini i el pesen per poder tenir un registre. En el primer mes de control s’han recollit  838 gr de plàstic i 1kg 125 g de paper d’alumini.

L’objectiu és aconseguir que la "BOLA" de paper d’alumini que anem “creant” amb el paper recollit, sigui cada vegada més petita.

Tant la quantitat com la qualitat de la gestió dels residus és important així que l’activitat pretén poder  dissenyar un sistema que es pugui estendre a tota l’escola.

 

L’escola us anima a tots i totes a REDUIR, REUTILITZAR i RECICLAR !!!!!

Fotografia: