Sant Jordi - Dia del Llibre a l'escola

19 d'abril

A Primària, nens i nenes de tots els nivells,  treballen cooperativament produint murals de gran format que serveixen per decorar les "cases" -Primària i Batxillerat-.

                  

18 d'abril

Ja han arribat de la llibreria els darrers llibres de la comanda. Nois i noies continuen col·laborant obrint caixes, fent les comprovacions pertinents, classificant...

   

Al Parvulari preparen la decoració de l'exterior; enguany fan una reproducció de Barcelona vista pels nens.

                                                                  

            

De bon matí a Primària, abans de començar les classes, s'han pogut fullejar alguns dels llibres recomanats i, més tard els nens de PI han fet roses amb plastilina.

  

I també l'escriptora Àngels Bassas  ha presentat el seu llibre Patau als nens de P II

               

16 i 17 d'abril

Escriptors i il·lustradors presenten llibres a Primària

Josep Lluís Badal ha presentat  als alumnes de P IV, el seu llibre  Jan Plata, la crida dels pirates (Premi Josep M. Folch i Torres 2012).
L'autor ha estat genial, engrescador, didàctic, proper... I els nens encara millor; han fet preguntes intel·ligents i, uns alumnes  que ja estan llegint  el llibre, han  aconseguit la seva signatura.

  

Roser Calafell (autora) i Anna Canyelles (il·lustradora) han visitat als nens P I i els han explicat com han escrit i il·lustrat la Llegenda de Sant Jordi de la Col·lecció Tradicions.

   

                                  

 

Preparació del Dia del Llibre a l’escola

El mes d’abril avança, els dies apareixen amb una bonança cada cop més generosa i a l’escola hi ha un tràfec especial,  s’apropa Sant Jordi!
D’una banda, s’estan editant els llibres de l’escola, des dels més petits –Parvulari, J3- fins els més grans -Batxillerat II-. Els alumnes han posat les seves idees per escrits i han fet  les il·lustracions pertinents. Sentir-se actor en primera persona d’una creació literària, fa sentir noves il·lusions. Mestres i professors s’ocupen de que tot surti bé.

   

D’altra banda, el professorat ja ha fet la tria i selecció dels llibres que s’oferiran als nostres alumnes i visitants.
Han arribat de la llibreria que ens els serveix, uns 8.000 exemplars; encara falten els darrers per tenir la comanda completa.
Com sempre, hi haurà  llibres de tota mena i per totes les edat, de qualitat, i en les quatre llengües de l’escola.
La feina que es fa aquests dies al magatzem és de “formigueta”, obrir caixes, revisar, classificar, ordenar...  Alguns alumnes voluntaris s’ofereixen a donar un cop de mà i  són molt ben rebuts i se’ls agreix el gest!

Les estones que comparteixen amb la bibliotecària fent aquesta feina, s’aprofiten per parlar dels llibres que tenen entre mans. Hi ha qui voldria començar a llegir-los  immediatament, sense esperar la diada, i diu: “Què me’l puc reservar?”

                                   

També, mentre classifiquen, apareix un conte fantàstic que es recorda amb enyorança, un altre  que inspira per fer un regal al fillol, o al germà petit... De sobte, algú diu: “Aquest el recomano, me l’he llegit i està molt bé”. I un altre comenta: “Aquest l’està llegint la meva mare”. Fins i tot, de vegades, es produeixen troballes ben especials: “Aquest l’ha escrit la meva àvia” o “El meu pare en té molts d’aquest autor”...

    

I tots plegats s’ho passen molt bé!