Viatge artístic i literari a Madrid

Divendres, 9 de febrer

Els alumnes de la promoció Àneu (BTX-II) realitzen aquest cap de setmana un viatge artístic i literari a Madrid. Han sortit puntuals aquest matí des de l'estació de Sants i tenen prevista l'arribada Atocha ara a les 11h.

Un cop instal·lats a l’alberg el grup ha visitat l’exposició sobre Giorgio de Chirico al Caixa Forum Madrid. Han analitzat les seves conegudes visions metafísiques, els inquietants maniquís sobre fons infinits i les seves arquitectures nostàlgiques i surrealistes.

A la tarda han visitat el Museu del Prado, especialment la col·lecció d’Art Barroc i les obres de Goya. Abans de sopar han realitzat un petit passeig pel Madrid dels Àustries.

Dissabte, 10 de febrer

El dissabte al matí els alumnes han visitat el Museu Thyssen. Primerament han realitzat unes activitats entorn l’art del segle XX i després han visitat la resta de la col·lecció.

Després de dinar ha començat la ruta literària des de la Plaza Colon, seguint pel Paseo de la Castellana on han entrat al Café Gijon. Han continuat fins El Retiro, passant per davant de l’Academia de la Lengua Española i l’Ateneo de Madrid. Al Barrio de Las Letras s’han detingut davant de la casa de Cervantes, de Lope de Vega i Quevedo. Finalment han vist la Plaza Mayor.

Per tancar aquest intens dia, a la Plaza Santa Ana han assistit al Teatro Español a l’obra “El Ángel Exterminador”, adaptació del film de Luís Buñuel dirigida per Blanca Portillo. Després de sopar han marxat a descansar a l’alberg.

El diumenge ha començat assolellat i hem sortit de l’alberg després d’esmorzar. Hem visitat la col·lecció permanent del Museu Reina Sofia i després de dinar hem agafat l’AVE direcció Barcelona.

Ha estat un cap de setmana intens, ple de cultura i bona convivència.