Beques Charles Townes

Fruit de la generositat d’una família de l’escola, el curs 2022-23 inaugurarem unes noves beques que portaran el nom de l’inventor del làser, Charles Townes.

Aquestes beques permetran que dos alumnes cursin batxillerat a Aula. S’adjudicaran per mèrit acadèmic i tindran també una consideració social.

Estan obertes a alumnes de fora de l’escola.


CHARLES TOWNES

Científic nord-americà
Premi Nobel de Física (1964)

Charles Townes va ser un dels inventors del làser. Posteriorment, va ser pioner en el seu ús en astronomia.Avui dia, el làser es present en molts àmbits de la nostra vida quotidiana: fa possible les comunicacions per internet, ens permet escoltar els CDs i veure pel·lícules en DVDs i també llegir els codis dels productes a la caixa del supermercat. També l’utilitzem per imprimir i mesurar distàncies o volums. En l’àmbit industrial, ens permet tallar i marcar materials i en el mèdic, s’usa en operacions de cirurgia ocular entre d’altres.De la llarga carrera científica de Charles Townes s’ha dit que impressiona l’abast de la seva curiositat intel·lectual, la seva persistència i el seu esperit pioner. Aquestes són qualitats que Aula aspira a transmetre als seus alumnes i que ben segur obtindran els receptors d’aquestes beques.


Període de sol·licituds tancat

 • Edat de l’alumne/a: la beca va dirigida a alumnes que actualment cursen 4t d’ESO.
 • Cursos que cobreix la beca: 1r i 2n de Batxillerat.
 • Requisits: L’alumne ha de tenir uns bons resultats acadèmics i una actitud de compromís, motivació, col·laboració, bona actitud i curiositat per tal d’aprofitar l’oportunitat que significa la beca.
 • Procés per sol·licitar la beca de batxillerat:
  1. Omplir aquest formulari i enviar-lo a beques@aula-ee.com
  2. Un cop valorada la sol·licitud, ens posarem amb contacte per convocar l’alumne a la realització de les proves acadèmiques segons l’itinerari de batxillerat escollit:Les proves s’ajusten al temari que els alumnes han de tenir assumit, segons el currículum LOMCE, al finalitzar el segon trimestre de 4t d’ESO.
   El nivell de llengua estrangera recomanable és el B2 en anglès i francès (en cas de voler accedir al Batxibac l’acreditació de B1 és obligatòria).El dia de les proves caldrà dur el DNI i l’expedient acadèmic (notes finals de 3r d’ESO i notes de la primera avaluació de 4t d’ESO).

3. Aquells alumnes que obtinguin millors resultats de les proves hauran de fer l’entrevista personal.

Contacte

Av. Mare de Déu de Lorda, 34
Barcelona 08034 T 93 203 03 54