Parvulari

A Aula Escola Europea ens agrada mantenir el nom de Jardí (J2, J3, J4 i J5) per a l’etapa de Parvulari, ja que respon als principis bàsics del Kindergarten: acompanyem a cada alumne de manera personalitzada.

“A Aula des de ben petits els donem les eines necessàries perquè siguin persones autònomes, curioses, crítiques i capaces de trobar solucions creatives”

Sra. Núria Xalabardé. Cap de la secció de Parvulari

Currículum

En línia amb el projecte pedagògic de l’escola, els pilars del Parvulari són:

Habilitats sociopersonals (Projecte Philia)

Acompanyar-los en el reconeixement, l’expressió i regulació de les seves emocions és indispensable per a la seva autoestima i gaudir de l’aprenentatge.

El nostre projecte es basa en el diàleg i l’empatia com a eines de respecte.

Els ajudem a desenvolupar la seva autonomia, els hàbits i les bones maneres. A Aula aprenen a conèixer el seu cos i a tenir cura de la seva alimentació.

Llenguatge

Des dels 2 anys donem prioritat al llenguatge: els ajudem a organitzar, expressar i compartir les seves idees.

És important que tinguin un llenguatge significatiu, per gaudir d’una bona autoestima i unes bones relacions socials.

Valorem l’opinió de cada alumne, i els animem a fer preguntes per anar més enllà.

Als més grans del Parvulari, els ajudem a conèixer el plaer de llegir i començar a escriure.

Plurilingüisme

Des de ben petits, al llarg del dia conviuen amb quatre llengües: català, castellà, francès i anglès. No només a les classes d’idiomes sinó també al pati i al menjador. Els més grans també fan algunes activitats en francès (psicomotricitat) i en anglès (descoberta de l’entorn).

Creativitat i sensibilitat

A Aula fomentem que desenvolupin i expressin la seva creativitat en qualsevol ambient: en les arts plàstiques, la música, l’expressió corporal, el pensament computacional, les matemàtiques, etc.

Estimulem les diferents perspectives per així poder interpretar el món de diverses maneres.

Descoberta

És un pilar fonamental del nostre projecte pedagògic: descobreixen experimentant, manipulant i observant.

Estimulem l’enginy i la lògica per trobar solucions creatives. Tot té un perquè!

Pensament matemàtic i computacional

Fomentem el pensament lògic descobrint i manipulant la matemàtica que ens envolta.

Desenvolupem el pensament computacional, entès com un llenguatge més. A partir dels quatre anys, els i les alumnes treballen amb eines digitals que potencien el treball en equip, la comunicació, l’oralitat i el raonament.

Metodologia

A partir de la curiositat, estimulem al màxim les seves capacitats, tot respectant el ritme de cada alumne. No han de tenir por a equivocar-se: l’error forma part de l’aprenentatge!

Equip humà

Un gran equip humà els acompanya a créixer.

La dedicació, afecte i creativitat del nostre equip pedagògic és clau per a l’acompanyament individualitzat de l’aprenentatge dels i les nostres alumnes.

  • Cada grup té un tutor/a, una persona de referència que els acompanya en tot el seu procés d’aprenentatge, tant personal com acadèmic.
  • Mestres especialistes de llengües estrangeres (nadius).
  • Desdoblaments: algunes classes es divideixen en grups més petits per atendre els i les alumnes de forma més personalitzada i propera.
  • Les tutores, coordinació i una psicòloga del Departament d’Orientació Pedagògica, col·laboren pel benestar dels i les alumnes fent un seguiment continuat.

Àlbum i llibres de text

Durant l’etapa del Parvulari els i les alumnes treballen amb materials creats per ells mateixos i les seves mestres. Per tant, no fan servir llibres de text.

Sortides

Els nens i nenes de Parvulari també descobreixen la natura, l’autonomia i la convivència entre ells a través de les sortides que fem durant el curs.

Totes les excursions estan pensades per reforçar coneixements que es poden adquirir molt millor fora de l’aula. Els i les alumnes treballen l’observació, el respecte per la natura, l’autonomia personal, el sentit de l’esforç, la sensibilitat, la responsabilitat i la convivència.

A J5, a més, fan la seva primera sortida de convivències, on gaudeixen d’uns dies fora de l’escola amb els seus companys, amics i professors.

Dia a dia

Relació amb les famílies

La relació entre l’escola i les famílies és important i necessària: ha de ser propera i de confiança.

L’escola convoca a les famílies a una reunió anual de curs durant el primer trimestre.

En el cas dels alumnes que comencen a J2 o J3, es fa una trobada inicial entre les famílies, els i les alumnes i les mestres durant el mes de juny, per tal de conèixer a tots els alumnes i compartir uns primers moments junts.

Estem sempre a la seva disposició per comentar l’evolució del seu fill o filla i poden concertar entrevista amb la tutora durant tot el curs.

Periòdicament, les famílies reben un seguiment de l’evolució del seu fill o filla pel que fa a totes les matèries.

L’escola fa servir una aplicació per compartir amb les famílies les activitats de cada classe. És un espai on les tutores expliquen i il·lustren amb fotos el que els alumnes van fent al llarg del curs. En el cas dels alumnes de J2, a l’aplicació també hi ha una agenda de seguiment diari amb informació sobre dinars, becaines i deposicions.

Migdiada

Els i les alumnes de J2, J3 i J4 fan migdiada després de dinar. L’alumnat descansa en matalassos o hamaques amb el seu coixí personal.

Els i les alumnes de J5 no fan migdiada, però reposen una estona: escoltant música, mirant contes, etc.

L’horari d’esmorzar, dinar i becaina de l’alumnat varia en funció del curs.

Equipacions

Els i les alumnes no porten uniforme però sí una bata i motxilla de l’escola.

Consultar les equipacions del curs

Projectes especials

L’escola celebra dies especials com la Castanyada, el Carnaval o l’arribada del Pare Noel. Són dies que l’alumnat gaudeix molt.

Tradicionalment, la diada de Sant Jordi és un dia de gran celebració amb les famílies. Obrim les portes a tota la comunitat Aula (famílies, exalumnes, exprofessors) i organitzem diverses activitats a tota l’escola. Es poden comprar roses (amb fins solidaris) i llibres per a lectors de totes les edats.

Aula també celebra anualment una cursa Cross Country a un indret de Catalunya. Hi participen alumnes a partir de Tercer de Primària. Al Parvulari organitzem el Mini-cross.

A Aula també organitzem diferents campanyes solidàries per recollir roba o aliments.

A final de curs, els i les alumnes participen en una exposició dels dibuixos fets al llarg del curs.