Batxillerat

Cada alumne ha d’assolir la llibertat d’escollir el seu futur, obtenir la formació intel·lectual per afrontar-lo i tenir la capacitat i la voluntat de generar canvis per millorar el món en el qual viurà

El nostre programa de batxillerat unifica els requeriments del Departament d’Ensenyament de la Generalitat i els del Batxillerat Internacional, a partir de 3 grans blocs:

 • Ciències
 • Ciències socials
 • Humanitats

Cada alumne desenvolupa la capacitat de:

 • Descobrir el plaer intel·lectual que l’inspirarà per seguir formant-se al llarg de la vida.
 • Construir models i cercar estratègies.
 • Indagar, analitzar i argumentar.
 • Cultivar l’esperit crític i l’obertura de ment necessaris per saber valorar amb objectivitat.
 • Assolir unes bones habilitats comunicatives.
 • Treballar de forma autònoma i col·laborativa.
 • Investigar de forma apropiada i honesta.
 • Fer front a la seva realitat i la relació amb els altres amb autonomia, maduresa i equilibri emocional.

Cada alumne participa en diverses activitats que l’ajuden a créixer i li proporcionen una formació completa, amb un enfocament de caràcter internacional:

 • Activitats culturals dins i fora de l’escola.
 • Projectes vinculats a creativitat, acció i servei (CAS).
 • Certàmens, concursos i olimpíades relacionats amb les diverses àrees del coneixement.
 • Elaboració del coneixement a través de la recerca.
 • Viatges d’interès cultural.
 • Activitats d’orientació personal i acadèmica.

Cap de la secció de secundària i batxillerat:

Sra. Jenny Cals

Horaris

To Top

Els horaris d’inici i finalització de les classes són els següents:

 • Inici de les classes: 8h o 8.50h, depenent de les matèries triades.
 • Sortida:
  • Dimecres: 13.45h
  • Resta de dies: màxim 17.30h; els alumnes poden acabar abans d’aquesta hora en funció de les matèries optatives.

Els alumnes tenen a la seva disposició la mediateca per llegir, estudiar o fer treballs en grup des de les 8.15h fins a les 18.55h.

Els alumnes de batxillerat tenen a la seva disposició un servei especial d’autocars que surt de Avinguda Diagonal amb carrer Tinent Coronel Valenzuela i arriba a l’escola a les 07.55h.

Materials

To Top

Els alumnes de batxillerat han de portar:

 • Material escolar bàsic:
   • Estoig que inclogui: llapis, goma d’esborrar, bolígrafs blau i vermell, i regle
   • Agenda (recomanable mida DINA5)
   • Carpeta de 4 anelles amb separadors de plàstic o carpeta múltiple
   • Fulls quadriculats perforats mida DINA4

  Material específic per a determinades matèries que s’indicarà als alumnes que les cursin (dibuix tècnic, laboratori…)

 • Equipament esportiu:
  • Roba d’esport de l’escola: pantalons curts, samarreta blanca i xandall
  • Mitjons blancs i calçat esportiu blanc
  • Tovallola i xancletes per a la dutxa

L’equipament esportiu el poden adquirir a:

Llibres de text i lectures

To Top

Durant el batxillerat els alumnes s’endinsen en la lectura dels clàssics de tots els temps en les 4 llengües vehiculars de l’escola.

Cada any, a més dels llibres de text corresponents, treballem un conjunt acurat de títols que ens permeten conèixer a fons obres clau de la cultura literària universal i gaudir del plaer de la lectura feta amb profunditat.

El llistat de llibres de text i de lectures obligatòries per a cadascun dels cursos i modalitats de batxillerat el poden trobar aquí:

Si tenen algun dubte en referència als llibres de text poden escriure’ns a: llibrestext@aula-ee.com.

L’escola ofereix el servei per a la reserva de llibres de text per al curs 2019-2020 i posterior lliurament a l’escola. El període de sol·licitud en línea acaba el 14 de juliol.

Poden sol·licitar-ho fent servir la clau que els hem enviat per email a través d’aquest enllaç: http://escoles.distriaula.cat/aula

Si ho prefereixen també ho poden sol·licitar directament a la botiga de BCN Books i encarregar i recollir allà mateix els llibres:

 • Carrer Amigó, 81, 08021 Barcelona
 • Telèfon: 93 200 79 53
 • Horari: 10h a 14h / 16h a 19h. – Dilluns a Divendres –  Agost Tancat –

En aquest cas no es pot garantir el lliurament dels llibres el primer dia de classe, ni el preu establert a la web per als llibres d’importació.

A més, a la mediateca tenen a la seva disposició llibres, revistes i diaris en qualsevol de les quatre llengües vehiculars de l’escola.

Sortides

To Top

Els alumnes realitzen un gran nombre de sortides per enriquir els temes treballats a la classe

A batxillerat fem sortides de caire cultural per anar al teatre i a concerts, visitar exposicions i museus, i assistir a conferències, debats o seminaris. També organitzem sortides a institucions de primer nivell en l’àmbit científic.

Gràcies a aquestes sortides els alumnes assoleixen autonomia, exerceixen el sentit de la responsabilitat i descobreixen el sentit de l’esforç i d’anar més enllà.

A més, durant el batxillerat els alumnes tenen la oportunitat de gaudir d’un viatge cultural i de convivència (al primer curs) i de conèixer una capital europea (al segon curs).

Al llarg del batxillerat es realitzen diverses accions amb la finalitat d’orientar els alumnes en vistes a la seva formació universitària i professional.

Viatges

To Top

Els viatges són una part important del projecte educatiu perquè volem educar una nova mirada sobre els llocs: la mirada i la vivència del viatger, tan diferent de la del turista

Els viatges que es fan durant el batxillerat són la culminació de totes les sortides de convivències que els alumnes han fet durant la primària i la secundària. Volem que experimentin els valors del coneixement de noves realitats i de creixement personal que permet l’acte de viatjar.

A primer de batxillerat els alumnes fan un viatge a Castella o Andalusia, de deu dies aproximadament. Terres a la vegada properes i llunyanes, de personalitat forta, que sorprenen per la força amb què desmenteixen els tòpics.

A segon de batxillerat els alumnes aprofundeixen en la cultura i la història de capitals europees com Madrid o Berlín.

Els professors no fan de simples guies, sinó que acompanyen els alumnes en tot el procés de preparació i realització del viatge, ajudant a subratllar la vàlua de les activitats: les visites a llocs d’interès, que els alumnes mateixos preparen i expliquen als seus companys; les lectures de textos en llocs significatius; les oportunitats per a la conversa; les oportunitats per al silenci…

Batxillerat internacional

To Top

El Batxillerat Internacional té com a objectiu formar joves solidaris, informats i àvids de coneixement, capaços de contribuir a crear un món millor

Els alumnes a Aula cursen un batxillerat que unifica els requeriments del Departament d’Ensenyament de la Generalitat i els del Batxillerat internacional.

L’organisme del Batxillerat Internacional és una fundació educativa internacional sense ànim de lucre, creada l’any 1968 a Suïssa. El seu objectiu és formar alumnes informats, amb esperit indagador, a més de solidaris i sensibles a les necessitats dels altres, posant especial èmfasi a desenvolupar una comprensió intercultural i una mentalitat oberta.

Gràcies a la combinació de batxillerat que ofereix Aula els alumnes disposen d’una formació completa i variada, que combina el coneixement de l’àmbit propi i el de l’àmbit internacional. L’acreditació del diploma del Batxillerat Internacional afavoreix l’accés a moltes universitats arreu del món.

Algunes de les universitats on estan estudiant els nostres alumnes són: MIT, University of Abu Dhabi, Yale, NYU, The University of Chicago, Princeton University, University of Amsterdam, Università di Bologna, École supérieure de chimie physique écetronique de Lyon, University of Warwick, University of Westminster, London School of Economics, Essex University, entre d’altres.

Relació amb les famílies

To Top

És molt important gaudir d’una relació propera entre alumnes, escola i famílies per garantir el bon desenvolupament de cada alumne

Poden contactar amb l’equip de batxillerat per comentar tant l’evolució del seu fill com altres temes de caire més quotidià, ja sigui per correu electrònic o al telèfon 93 203 03 54. A continuació els proporcionem els principals contactes a la seva disposició:

 • Per comunicar absències dels alumnes: suport@aula-ee.com
 • Per demanar les visites amb els tutors: Sra. Esperança Alfano (Secretaria): secretaria@aula-ee.com
 • Qualsevol  modificació o incidència relacionada amb els autocars en la poden comunicar a través d’aquest formulari. Per altres consultes, la persona encarregada de la gestió d’autocars és la Sra. Maria Canals mcanals@aula-ee.com
 • Coordinació batxillerat: Sra. Maria Muñoz mmunoz@aula-ee.com
 • Cap de la secció: Sra. Jennifer Cals jcals@aula-ee.com

També poden comunicar-se amb nosaltres a través d’una nota escrita que poden fer-nos arribar directament a través dels seus fills.

Per fer el millor seguiment de cada alumne, convocarem la seva família a una reunió quan sigui necessari. De la mateixa manera, les famílies poden demanar tantes reunions com considerin oportú.

Vol conèixer millor l’escola Aula?

Si té interès en l’escola, posi’s en contacte amb nosaltres. La millor manera de veure què fem i com som és venint a veure el nostre dia a dia.

Sol·liciti una visita

Contacte

Av. Mare de Déu de Lorda, 34
Barcelona 08034 T 93 203 03 54

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les "cookies". Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca