fbpx

S’acosta Sant Jordi 2019!

08/04/2019

S’acosta el dia de Sant Jordi, una diada que a l’escola celebrem de forma molt especial. Com sempre durant aquesta setmana els anirem apropant algunes recomanacions dels nostres professors de secundària i batxillerat:

Josep M. Espinàs
El teu nom és Olga. Cartes a la meva filla

Un acostament a les persones amb la síndrome de Down i a les seves famílies a través del testimoni del propi escriptor com a pare. Permet obrir la ment i reflexionar sobre què són les discapacitats, qui les té i com viure-les. Sens dubte és una bona elecció per a persones amb sensibilitat i calidesa humana.

Enrique de Hériz
Mentira

Trata temas difíciles con eficàcia: relaciones familiares, muerte, honestidad, libertad personal. Sorprende al ofrecer una perspectiva femenina , con matices muy elaborados por el autor. Una familia barcelonesa nos mostrará sus entresijos. Los lugares que aparecen resultan próximos al lector, juegan un papel remarcable y enriquecedor en la trama. Además de tejer una buena historia, invita a hacer una reflexión sobre la muerte y sobre la realidad de nuestra existencia.

Philippe Claudel
La petite fille de Monsieur Linh

Un vieil homme quitte son pays dévasté par la guerre. Il serre dans ses bras une valise et un nouveau-né, sa petite fille. Il part vers un monde inconnu. Le vieil homme se nomme Monsieur Linh. Un roman d’exil, d’amour et d’amitié. Un petit roman poignant !

Sara Gruen
Water for elefants

A wonderful story about circus life during the Depression.The main character is Jacob Jankowski whose life completely changes because his parents have a horrible accident making him leave university and find a job. He finds a job with a circus and meets many interesting and colourful characters. It is a wonderful love story that has an exciting element related to the animals that surround them.

Margaret Atwood,
El conte de la serventa

Publicat el 1985, el llibre ha esdevingut un clàssic de la literatura anglesa.El seu relat ens mostra una societat opressiva, indesitjable, i fa que ens replantegem la fragilitat del nostre sistema actual a través dels ulls d’una dona a qui, com a tantes, han obligat a complir una única missió: tenir fills que garanteixin la continuïtat de l’elit dominant.

Terence Blacker
De chico a chica

Lectura amena i divertida, que a través dels ulls de diversos personatges, ens parla de la necessitat que tenim d’establir lligams els uns amb els altres i de sentir-nos compresos. En Sam arriba d’un altre país i la seva manera de ser no encaixa amb la dels parents que l’acullen; per una juguesca, accepta de fer-se passar a la nova escola per una noia i la seva personalitat enigmàtica atrau tant als nois com  a les noies.

C. Bathany
Pirates des 7 mers

Ce livre te raconte 5 histoires de pirates incroyables! Dans la première, par exemple, Malo est un jeune garçon qui veut devenir pirate, mais il a le mal de mer: alors c’est un peu compliqué… Heureusement, il rencontre un pirate expérimenté qui va l’aider. Pour chaque histoire, tu retrouveras un jeune garçon, des pirates et des aventures extraordinaires! En plus, les images sont très jolies!

Anthony Horowitz
Stormbreaker

Alex Rider does not know his parents –they died when he was small. He lives with his uncle who has “a boring job” and is always away on business. But one day everything changes –his uncle dies in an accident and Alex discovers that his uncle had “a boring job”- he was a spy! And not only that – Alex will have to finish his uncle´s mission and work for the intelligence agency, MI6!How can a school boy do it? Read the book!

Daniel L. Everett
No duermas, hay serpientes. Vida y lenguaje en la Amazonia

Se trata del estudio lingüístico de una aislada tribu amazònica, escrito a modo de memoria personal. Un libro ameno, con toques de humor que genera perplejidad y ternura. Aborda diversos temas: un objetivo moral y uno científico, una aventura en la selva, una apuesta vivencial y familiar, que culmina con una reflexión sobre la relación entre cultura y lengua.Viviendo y trabajando en la Amazonia, Everett observa que los indios hablan y piensan diferente. Por ejemplo, al anochecer ellos no se desean “buenas noches” sino que emplean la expresión “no duermas, hay serpientes”, detrás de esas palabras hay toda una filosofía de vida. El autor llega a replantearse su forma de pensar y a admirar con gran respeto ese mundo preservado con una sorprendente y plácida forma de vivir.La cultura y el sistema de creencias de los pirahas resulta incomprensible: viven sin números!!

Claudi Mans
La truita cremada. 24 lliçons de Química

Saber per què en unes paelles s’hi enganxen les truites i en altres no, per què esquitxa la salsa de tomàquet, quina és la composició química de Barcelona, quina és la manera més científica de lligar i moltes altres preguntes les podràs resoldre en aquest llibre. No pretén ser un manual de Química sinó un text amè per entendre fets quotidians des d’una ciència que de vegades és massa distant.

Contacte

Av. Mare de Déu de Lorda, 34
Barcelona 08034 T 93 203 03 54

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les "cookies". Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca