NEWSLETTER JULIOL 2025

14 juliol 2025

DESTACAT

FESTA D’AULA

Gràcies per fer de la Festa d’Aula un èxit!

La Festa d’Aula va ser una jornada memorable, plena d’esport, tallers, cultura i molta il·lusió compartida. Tot plegat no hauria estat possible sense la implicació i l’entusiasme de les famílies, l’alumnat, el professorat i tot l’equip de l’escola.

Gràcies a la participació i generositat de tothom, hem aconseguit recaptar fons per al programa de beques i la transformació dels patis.

Volem fer un agraïment molt especial a totes les persones donants i als voluntaris que han fet possible la festa.

Gràcies per ajudar-nos a fer créixer el projecte educatiu d’Aula i per seguir construint comunitat, any rere any.

Els hi esperem el proper curs!

SANT JORDI A L’ESCOLA

Un Sant Jordi per recordar a l’Aula.

Sant Jordi a Aula és molt més que un dia assenyalat  al calendari: és una celebració compartida que omple l’escola d’emocions, retrobaments i moments inoblidables.

Enguany hem tornat a obrir les portes a tota la comunitat per viure plegats una jornada única, amb una escola guarnida com mai per a l’ocasió.

Al Parvulari, les decoracions ens han transportat a un bosc ple d’ocells, una autèntica meravella visual que ha captivat petits i grans. Al pati de les oliveres, llibres per a totes les edats i roses solidàries, venudes pels alumnes de Batxillerat, han contribuït a donar suport a l’Hospital Sant Joan de Déu.

Gràcies a totes les famílies, alumnes i membres de la comunitat educativa que heu fet possible un Sant Jordi tan especial.

ACTUALITAT

AULA ALS MEDIS DE COMUNICACIÓ

Ús de telèfons mòbils amb accés a internet

El 13 de juny la Generalitat va aprovar el pla de digitalització responsable. Entre les mesures que s’anunciaven destacaven que: 

  • a partir del setembre els mòbils tampoc podran fer-se servir a l’ESO i les pantalles aniran desapareixent de les aules d’educació infantil d’una forma progressiva
  • ni mòbils ni rellotges intel·ligents estaran permesos a escoles ni a instituts, tampoc per fer projectes pedagògics, com fins ara.

Donat que a Aula des de sempre els mòbils han quedat fora de les aules, Laia Pemán va ser entrevistada a la Ser i la Cope i els seus comentaris van ser recollits a diversos articles: 

Aquí Barcelona de la SER (a partir del minut 4:45 )
Cope Catalunya (a partir del minut 17:30)
La Vanguardia
La famílies aplaudeixen la decisió de retirar els mòbils a les aules però demanen més control amb els portàtils
La familias aplauden la decisión de retirar los móviles en las aulas pero piden más control con los portátiles
Cataluña prohibirá el uso del móvil en todas las aulas, incluso para fines pedagógicos

La Olimpiada Informática Española (OIE), impulsada por Aula Escola Europea, ha recibido el Premio Especial CPEIG

La Olimpiada Informática Española (OIE), impulsada desde 1997 por Aula Escola Europea, ha recibido el Premio Especial CPEIG-En memoria de Hernán Vila en el marco de la XVII Noite da Enxeñaría en Informática de Galicia, concedido por el Colexio Profesional de Enxeñaría en Informática de Galicia (CPEIG). Recogió el premio Joan Alemany, profesor de la escuela y organizador de la Olimpiada.

Este reconocimiento pone en valor la labor de la OIE en la promoción del talento joven en informática en todo el Estado, con una clara vocación pedagógica y divulgativa. La competición, dirigida a alumnado de secundaria, bachillerato y grado medio, permite acceder a la Olimpiada Informática Internacional y hoy cuenta con el apoyo de varias universidades y entidades del sector.

Jacobo Vilella, responsable de informática de Aula Escola Europea y miembro del comité nacional de la OIE, recuerda cómo comenzó todo: “En la primera edición participaron más de 400 estudiantes, que recibieron por carta los enunciados de los problemas y enviaron sus códigos en disquete por correo postal”.

Con los años, la OIE ha crecido en número de participantes, calidad formativa y presencia territorial. Más de 1.000 estudiantes se forman actualmente en sesiones semanales, y el equipo español ha estado presente en todas las ediciones de la olimpiada internacional. En 2024, en Alejandría, España consiguió su primera medalla de oro.

Desde Aula, celebramos este reconocimiento y continuamos trabajando para acercar el pensamiento computacional a las nuevas generaciones.

La noticia fue recogida por algunos medios de comunicación:
Catalunya nit de Catalunya Ràdio
Gran éxito de la Noite da Enxeñería en Informática de Galicia, con casi 500 invitados

CROSS

El Cross Country d’Aula celebra la seva 48a edició, malgrat la pluja

Un any més, hem celebrat el Cross Country d’Aula, una cita esportiva escolar que ja s’ha convertit en tota una tradició.

La cursa, celebrada a Viladecans, ha reunit alumnes, famílies i exalumnes en una jornada de convivència i esport, marcada enguany per la pluja, però també per la il·lusió i les ganes de participar.

Tots els corredors i corredores han donat el millor de si mateixos, fent d’aquesta 48a edició un èxit. Una vegada més, hem compartit una diada plena d’esforç, superació i companyonia.

Els trofeus i medalles d’aquesta edició han estat dissenyats i confeccionats pels alumnes de la promoció Weimar (Batxillerat I), una mostra més del talent i la implicació de l’alumnat en el projecte d’Aula.

Gràcies a tothom per fer-ho possible. Ens veiem l’any vinent!

DIA DE LA CIÈNCIA I LA DESCOBERTA

El dia 16 de juny vam celebrar a l’escola el Dia de la Recerca i la Descoberta amb l’objectiu d’exalçar l’amor pel saber en les diverses formes, així com la capacitat de meravellar-se’n i esdevenir font d’inspiració.

Va ser un dia ple d’activitats molt variades a totes les seccions. Els alumnes van poder participar en activitats proposades per professors o per alumnes de Batxillerat que han estat treballant en temes molt diversos durant el curs: sostenibilitat, bioplàstics, efectes del canvi climàtic, la intel·ligència artificial, nanotecnologia, geopolítica, entre d’altres. Algunes d’aquestes activitats es van dissenyar i dinamitzar per alumnes de Primària en el context de terratrèmols i volcans. Tampoc van faltar experiments, demostracions, tallers i jocs de taula creats per l’ocasió. 

D’altra banda, els alumnes de Segon de Batxillerat van fer presentacions dels seus Treballs de Recerca als alumnes de Primer de Batxillerat, que ara l’estan encarant, i als de Quart d’ESO, que hauran de començar a pensar-hi quan iniciïn la nova etapa. Això va permetre un intercanvi d’experiències i dubtes molt enriquidor entre els estudiants.

En resum, va ser una jornada en què el coneixement, tant científic com humanístic, va ser celebrat a tots els cursos de l’escola.  

HOMENATGE A JOAN GUINOVART

En el context del Dia de la Ciència i la Descoberta, es va celebrar a l’escola un acte d’homenatge a Joan Guinovart, patró d’Aula traspassat el passat 1 de gener. La trobada va reunir membres de la comunitat educativa i del món científic, que van voler sumar-se a aquest reconeixement emotiu i profund.

Es va posar en valor la seva trajectòria com a científic de referència internacional, la seva contribució a la formació de joves investigadors, el seu paper clau com a fundador de l’IRB Barcelona i el seu compromís ferm amb l’educació com a motor de transformació social.

Amb paraules, silencis i records, es va agrair la seva intel·ligència, generositat i capacitat d’inspirar. El seu llegat continuarà viu a través de les generacions futures, que, com ell defensava, han d’estar ben preparades, ser crítiques i compromeses amb la ciència i el coneixement.

L’acte va comptar amb els parlaments del Sr. Andreu Mas Colell, que va reflexionat sobre l’impacte i la rellevància de la ciència en la societat; del Sr. Francisco Barriga, que va parlar sobre la Barcelona científica en el món; del Sr. Benjamí Oller, que va posar en valor les oportunitats i la mentoria; del Sr. Joan Seoane, que va destacar l’esperit crític i el desenvolupament personal; i de la Sra. Caterina Guinovart, que va compartir paraules sobre l’impacte de la ciència en la salut. Gràcies per tant, Joan.

GRADUACIÓN DE BACHILLERATO – PROMOCIÓN CRESCENDO

A finales de junio, celebramos la graduación de la promoción de los Crescendo (Segundo de Bachillerato) en una ceremonia muy sentida. Compartimos un extracto de las palabras que les dedicó la Sra. Adriana Fasanella, Coordinadora de Bachillerato:

“Cuando hace meses preguntamos a diferentes personas con conocimientos musicales qué era exactamente un Crescendo, cómo se tocaba, qué tenía que hacer el intérprete al ejecutarlo, nos explicaron que, en realidad, en música, la ejecución de la dinámica de transición que supone un crescendo es relativa y casi siempre subjetiva. Según el estilo musical o el periodo histórico al que pertenezca la pieza se suelen seguir ciertos convencionalismos, pero en última instancia el crescendo depende de la consideración profesional, personal e incluso emocional de cada intérprete.

Y esta idea nos conducía muy naturalmente a uno de los pilares que dan sentido a nuestra labor como profesores. Esperamos haberos transmitido estos años que está en vosotros y en vuestra voluntad, esto es, en vuestra facultad de decidir y ordenar la propia conducta, la posibilidad de dar sentido, de otorgar significado, igual como el intérprete decide cómo ejecuta un Crescendo, hasta qué nota, con qué intensidad, de qué modo.

La maravilla que supone estar aquí y ahora, el diálogo que entablamos, la constatación de la existencia del otro y el vínculo con él que genera el sabernos al lado, es tan ubicuo, nos es tan consustancial al hecho mismo del vivir, que en ocasiones puede pasarnos desapercibido. Es nuestra decisión, la de cada uno de nosotros, enfocar la lente que permite percibir el prodigio.

Como se articula en el texto de David Foster Wallace, Esto es agua, que trabajasteis en primero de Bachillerato, es muy fácil que nos pase desapercibida la magia detrás de toda existencia. En palabras del propio Foster Wallace las situaciones “estresantes o aburridas o brutalmente anodinas no son solo valiosas, sino también sagradas, son el mismo fuego que encendió las estrellas (…) y esta es la libertad de decisión que otorga la educación verdadera”, ser capaces de acomodar la mirada para ser capaz de verlo.

Os deseamos que seáis capaces de ver el agua siempre y tocar el crescendo que deseéis de acuerdo con quiénes sois.”

CONSELL PEDAGÒGIC

El Consell Pedagògic de l’escola, format per representants del professorat, dels alumnes i de les famílies, es reuneix cada curs per tractar temes d’interès de l’escola.

El curs 2024-2025, els temes tractats van ser La convivència a l’escola i L’exigència en l’educació.

La convivència a l’escola
Es va presentar la nova figura del Coordinador de Convivència i Benestar (COCOBE) com a suport, tot recordant que la convivència és responsabilitat de tota la comunitat.

Es van identificar diferents tipus de conflictes segons les etapes educatives, amb un augment de l’ús de llenguatge despectiu i una pèrdua de cortesia i respecte. Es va alertar sobre la influència negativa de les xarxes socials i l’ús precoç de pantalles, especialment en nois, i la manca d’empatia associada.

Es va remarcar la importància de valors com el respecte, l’empatia i el vincle educatiu, així com la necessitat d’una coherència entre escola i família.

Com a propostes, es planteja reforçar la cortesia, treballar preventivament en grup i revisar com donar més autoritat a les famílies.

La sessió es va tancar agraint la tasca dels membres sortints del Consell de famílies.

L’exigència en l’educació
La Sra. Laia Pemán, directora, va introduir el debat explicant el sentit de l’exigència com a motor d’aprenentatge i desenvolupament personal. Els alumnes van valorar positivament l’estimulació que genera l’exigència, però van expressar preocupació per l’excés de competitivitat i la seva possible afectació a les relacions personals i a l’autoestima.

Algunes famílies van destacar la importància de veure l’exigència com una oportunitat de creixement, contrastant-ho amb altres centres menys exigents. També es va remarcar la importància de mantenir rutines com la lectura i reconèixer els qui destaquen.

Es va discutir la dificultat de trobar l’equilibri entre les expectatives acadèmiques, emocionals i socials, tant per a alumnes com per al professorat, que també sent la pressió de resultats. Es va insistir que l’exigència ha de ser un mitjà, no una finalitat, i s’ha d’aplicar amb criteri individualitzat, evitant el perfeccionisme extrem.

Es va parlar de fomentar la resiliència i la tolerància a la frustració, així com de la importància de l’autoconfiança i de saber demanar ajuda.

Finalment, es va valorar positivament l’impacte educatiu del centre en el desenvolupament personal dels alumnes. La reunió es va cloure amb una reflexió sobre la importància de competir amb un mateix i d’estar preparats per a les frustracions de la vida, amb agraïment per totes les aportacions.

FESTA ALUMNI

El 18 de juny es va celebrar a l’escola la Festa d’Alumni. Va ser un retrobament molt especial, ple d’emoció, reconeixement i records compartits.

Els Alumni van organitzar un sopar entranyable i d’un homenatge sentit a figures clau com els exprofessors Pere Cairó i la Carme Roca i l’expatró Joan Guinovart així com a les promocions Ulisses, Barcelona, Ragusa, Montfalcó i Llívia. També van rebre premis per la seva significativa trajectòria, professores i alumnes.

Seguim construint comunitat, generació rere generació.
Fins la propera!

VIAJE A ANDALUCIA

Los alumnos de Weimar han vivido una experiencia intensa e inolvidable durante su viaje de diez días a Andalucía. Córdoba, Sevilla, Cádiz y Granada los han acogido con su luz, su memoria y una belleza que invita a ser escuchada con calma.

Han sido días de descubrimientos y silencios, de conversaciones largas, de lecturas en espacios cargados de significado, de paseos con la mirada atenta. Andalucía, cercana y lejana a la vez, se ha convertido en el escenario de un crecimiento personal profundo y compartido.

Así lo describen los propios alumnos:
“Inefable. Ha sido una experiencia especial, diferente, apasionante… El viaje comenzó a las 6:30 de la mañana en el patio azul, mientras contemplábamos la ciudad de Barcelona iluminada por las luces del alba. Desde aquel día todos cambiamos: el aliento de Andalucía, las ciudades que desprenden un aroma árabe, la gastronomía y, sobre todo, los amigos y los recuerdos que hemos forjado han hecho de este viaje el más divertido y, a la vez, el más interesante de nuestra experiencia en Aula Escola Europea.”

MÚSICA A PARVULARI

Al Parvulari, la música acompanya els infants al llarg del dia: sona mentre baixen cap al menjador, durant l’aprenentatge d’idiomes, en la celebració de tradicions, en moments de relaxació o simplement per ballar. Les cançons formen part del seu quotidià.

A les sessions de música, els alumnes exploren les qualitats del so: distingeixen entre tons greus i aguts, reconeixen notes, treballen el ritme amb la percussió i toquen instruments de placa. També escolten una gran varietat d’estils musicals i s’atreveixen a crear les seves pròpies melodies.

La música no només afavoreix l’expressió i la creativitat, sinó que esdevé una eina clau per al desenvolupament integral dels infants, ajudant-los a créixer mentre juguen i gaudeixen.

CLUB DE LECTURA A PRIMÀRIA

Enguany hem dut a terme el primer club de lectura a Primària. Al llarg de dues sessions, trenta alumnes de PIV i PV, aspirants a mags i bruixes, han pogut gaudir de bones converses, activitats i descobertes entorn al llibre Harry Potter i la pedra filosofal, de J.K. Rowling. La passió i admiració que desperta la saga del jove bruixot han fet màgia al llarg de les trobades, on els alumnes han compartit impressions i s’han pogut endinsar a l’escola de màgia i bruixeria de Hogwarts en un viatge emocionant!

Per poder accedir al club, els alumnes havien de dir un codi secret, i només en aquell moment, el Barret Seleccionador apareixia i els assignava a una de les quatre cases de Hogwarts: Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw o Slytherin. A partir d’aquí, l’aventura lectora començava. Al llarg de les sessions, vam parlar sobre la història de la pedra filosofal i vam aprofundir en el món màgic tot explorant animals mitològics i criatures fantàstiques que hi apareixen. Un dels moments més interessants va ser la comparació entre el llibre i la pel·lícula, observant les diferències i debatent quines escenes ens cridaven més l’atenció en cada versió. Així mateix, també vam compartir els nostres personatges preferits i vam explicar el motiu pel qual ens identifiquem amb ells. Des de l’Hermione fins a l’entranyable Hagrid, van aparèixer una gran varietat de noms, cadascun amb les seves raons i emocions darrere.

Per posar a prova els coneixements dels nostres petits mags i bruixes, vam fer un joc de frases mítiques: els llegíem una cita i havien d’endevinar quin personatge l’havia dit. Per acabar, un trivial màgic amb preguntes de tota mena: des de detalls de la trama fins a curiositats de Hogwarts!

Sens dubte, han estat uns matins plens de lectura, imaginació i diversió. Ara, només ens queda una pregunta per resoldre: quin serà el pròxim llibre del club?

I CONCURSO LITERARIO DE PRIMARIA

En el tercer trimestre, celebramos el primer Concurso Literario de Primaria. Las bases del concurso eran una narración corta de temática libre. Las narraciones debían ser inéditas, creativas, originales y la extensión dependía del curso.

Queremos agradecer la gran participación del alumnado con las muchas historias que escribieron. No fue tarea fácil elegir las narraciones galardonadas.

El concurso tuvo tres categorías de premios por curso: un premio a la historia más creativa, otro a la historia mejor redactada y otro a la mejor historia global.

¡Enhorabuena a todos!

SCIENCE IN PRIMARIA

In the Third year of Primary students have been studying Science in English: plants, the water system, etc. This last term, the focus has been on the huma body. They’ve learnt about the locomotive system: muscles and bones. To consolidate their learning, they’ve created a skeleton with pins and paper. A fun way to see how bones connect to one another and to learn their names. Some of them are quite hard to spell! The resulting skeletons have been decorating their classrooms the lasts days of school.

TRABAJAMOS CON BARRO

Los alumnos de Tercero y Cuarto de Primaria han dado vida a animales imaginarios trabajando con un material muy especial: el barro. A través del modelado, han experimentado con la creación en volumen, dando forma a sus ideas con las manos y descubriendo las infinitas posibilidades de este material tan versátil. ¿El resultado? Piezas únicas llenas de creatividad e imaginación. Una muestra de cómo el arte en la escuela puede ser una puerta abierta a la expresión y al descubrimiento.

RENCONTRE AVEC LE LYCÉE FRANÇAIS DE BARCELONE

Cette année, des élèves 5eme de Primaria ont participé à un échange épistolaire avec leurs correspondants du Lycée Français de Barcelone, avec qui ils ont partagé leurs expériences. À la fin de l’année, ils ont célébré leur collaboration en se rencontrant et en partageant du temps ensemble : un merveilleux moment de rires et de multilinguisme. Des amitiés se sont forgées et, nous l’espérons, perdureront.

JOURNÉE DE L’EUROPE

À l’occasion de la Journée de l’Europe 2025, deux activités ont été proposées aux élèves de l’ESO pour découvrir ou redécouvrir la richesse de l’Union européenne de manière participative.

Dans le hall du bâtiment de Secondaire, une exposition sur la construction de l’UE a permis d’en apprendre davantage sur son histoire, accompagnée d’un jeu de mots croisés autour des pays européens.

Au 2ᵉ étage, les élèves ont pu mettre leurs connaissances à l’épreuve en devinant différents pays de l’Union à partir de leur silhouette et de quelques indices géographiques ou culturels.

Ces deux propositions ont rencontré un grand succès, avec près de 250 participations tout au long de la journée, confirmant l’intérêt des élèves – petits et grands – pour les enjeux européens.

AULA MUNTANYA

La sortida prevista al Turó de l’Home i Les Agudes va haver de modificar-se a causa del mal temps. Tot i això, els alumnes de Quart, Cinquè i Sisè de Primària van continuar amb la jornada d’excursió, emprenent una nova ruta cap a l’Empedrat de Morou i el pantà de Santa Fe.

El Montseny, declarat reserva de la biosfera per la UNESCO, va oferir una experiència diferent però igualment enriquidora. Entre fagedes, boires i camins plens de vida, els grups van descobrir salamandres comunes i van explorar un entorn natural extraordinari, malgrat la pluja.

Aquesta sortida s’emmarca en el projecte Aula Muntanya, que promou el contacte directe amb la natura com a via d’aprenentatge. Més enllà de l’activitat física, es treballen valors com la convivència, la cura del medi ambient i l’esforç compartit.

AULA CARES

ROSAS DE SANT JORDI

Alumnos de Bachillerato hicieron entrega del dinero recaudado con la venta de las rosas el día de Sant Jordi al Hospital Sant Joan de Déu. Los 2.348 € irán destinados a la financiación de psicólogos y nutricionistas de los niños y familias tratadas en dicho centro médico. Durante el encuentro los alumnos también aprendieron sobre investigación de cáncer infantil. En palabras de los alumnos, fue una experiencia inolvidable.

PUNTO DE INTERCAMBIO DE LIBROS

Este año el proyecto EcoBooks, llevado a cabo por los alumnos de Bachillerato, tiene el placer de anunciar su continuidad, ahora, con una nueva extensión del proyecto que empezó después del día de Sant Jordi. Inauguramos un Punto de Intercambio de libros, cuyo objetivo es fomentar la lectura y el descubrimiento de diferentes obras literarias. Situado en el edificio de Secundaria, esta nueva iniciativa está dirigida a los alumnos y personal de toda la sección.

Cabe puntualizar que solo se permitirán libros de lectura personal que no sean parte del currículum escolar.
¡Les deseamos una buena lectura!

CELEBREM

OLIMPIADES i CONCURSOS

Els i les alumnes d’Aula han brillat en diferents competicions aquest curs, demostrant talent, constància i passió per l’aprenentatge en moltes matèries:

FOTOMÀTIQUES Concurs de fotografia matemàtica
Jana Peña (Quart de Primària) accèssit a la categoria Primària 34 amb la fotografia titulada “2 dimensions o 3?”

Prix du Concours Carto
Le 20 juin, a eu lieu à Angers (France), la remise des prix du concours Carto. Nos élèves de 6ème de Primaire et de la ESO ont participé à ce concours, cartographiant, selon les âges, leur quartier idéal, le transfert de la capitale indonésienne à Nusantara ou encore la ville d’Abu Dhabi d’après une image satellite. L’association a récompensé ce vendredi les meilleures cartes, dont celle de Laia Bertini, élèves de VI qui s’est classée 9ème sur plus de 2500 cartes. Toutes nos félicitations à Laia pour ce magnifique travail!

En Xavier Montobbio i la Lia Wessmann van obtenir la medalla de bronze.

Mini-olimpíada de química organitzada pel Col·legi Oficial de Químics de Catalunya
La Júlia Amat (promoció Earhart) va quedar 2ª en aquesta olimpíada on hi participaven alumnes de 3r d’ESO de les escoles de la província.

Olimpíada española de física
L’Emilio Paredes va obtenir medalla de bronze i la Irene Trigueros va rebre una menció especial.

European Girls’ Mathematical Olympiad
Vera Morancho (1r de Batxillerat) ha obtingut la medalla de plata i l’Eulàlia Gaya (2n de Batxillerat) menció honorifica a la European Girls’ Mathematical Olympiad celebrada a Kosovo.

Olimpíades mediterrànies de matemàtiques
La Vera Morancho ha aconseguit la 3a posició en aquesta competició internacional, on hi participen estudiants dels països del Mediterranis.

Concurs de càlcul mental – Tour de Mates
Daniel Pastor (Segon de l’ESO) ha quedat 5è a la fase provincial de Barcelona d’aquesta prova de raonament i agilitat mental.

Copa Cangur de matemàtiques
La jornada va tenir lloc a La Garriga on l’alumnat de Primer i Segon d’ESO participaven en un equip de 7 alumnes a la Categoria Cadet. Després de passar les semifinals, van quedar en primera posició a la Final de Catalunya. L’alumnat de Tercer i Quart d’ESO participava en la categoria Junior també en un equip de 7 persones. També van passar la semifinal i van quedar Tercers a la Final de Catalunya.

Felicitats a totes per aquests èxits i per fer visible el compromís amb el coneixement i l’excel·lència!

AROUND THE WORLD

La Dra. Clara Montagut (promoció Llívia),és una reconeguda oncòloga especialitzada en càncer digestiu. Actualment és cap de secció d’Oncologia Mèdica a l’Hospital del Mar, professora a la Universitat Pompeu Fabra i directora adjunta de recerca de l’Hospital del Mar Research Institute.

Amb formació a l’Hospital Clínic, a Harvard i al Memorial Sloan Kettering Cancer Center a New York, ha centrat la seva recerca en la resistència als fàrmacs, els biomarcadors i la biòpsia líquida en càncer colorectal. Ha publicat més de cent articles científics i lidera estudis clínics d’alt impacte a nivell internacional.

SPOTLIGHT ON…ALBA GUILLAMÓN

Alba Guillamón és tutora de Primària.
Aquest curs ho ha estat de Segon, però alguns també la recordaran com a tutora de Primer.

Què és el que li agrada més d’AULA?
D’Aula, el que més m’agrada són les meves companyes, a les que estimo i admiro, de les que aprenc cada any alguna cosa, amb les que comparteixo idees sobre ensenyament, en les que confio i estan sempre al teu costat quan ho necessites. Són unes grans professionals, tenen una gran passió per la seva feina i són molt treballadores, però sobretot són bones persones i bones amigues.

I el que li agrada menys?
El que menys m’agrada és la dificultat d’aparcar i que no arribi el transport públic fins a l’escola. Però és cert que no sempre es pot tenir tot: l’escola està allunyada dels cotxes i soroll de la ciutat, envoltada de natura, enmig d’un entorn privilegiat, per tant, no ens podem queixar.

Quina era la seva assignatura preferida quan anava a l’escola?
A mi sempre m’han agradat molt les Matemàtiques, però a Batxillerat també gaudia amb la Filosofia i quan fèiem debats a Llengua. Fer exposicions davant els companys, investigar sobre un tema i fer una presentació també m’agradava.

I la que no podia ni veure?
Em costava molt gaudir de la física, per a mi era molt complicada i mai vaig acabar d’agafar el gust per aquesta assignatura.

A on se n’aniria de viatge?
M’encantaria viatjar al Japó, a la Xina o a l’Índia, per poder conèixer una altra cultura que sigui molt diferent de la nostra i també perquè encara no he viatjat pel continent asiàtic.

Amb qui?
Sempre en família.

Quin llibre no ha pogut parar de llegir?
Jo no sóc capaç de llegir 10 minuts abans d’anar a dormir i parar i deixar-ho per a l’endemà. Quan m’agrada un llibre em passo hores llegint i acostumo a acabar-lo en dos o tres dies com a molt.

De jove em vaig enganxar moltíssim als llibres de Harry Potter i cada vegada que en sortia un de nou em llegia els anteriors. Crec que és l’únic llibre, a part de El Petit Príncep, Orgull i prejudici de Jane Austen i 1984 de George Orwell, que m’he llegit més d’una vegada.

Cançó que li porta bons records o que li agrada escoltar i per què?
La meva cançó preferida des de sempre és Boig per tu, de Sau. Però una que m’anima, em dona bones vibracions i que m’agrada escoltar i cantar a tot pulmó al cotxe és “Je veux“, de Zaz.

Esport que practica:
Ara mateix faig pilates i m’agrada molt, però m’encantaria jugar a vòlei altra vegada com quan era petita, els esports en equip sempre m’han agradat.

Si pogués ser un personatge conegut qui li agradaria ser i per què?
La veritat és que no m’agradaria ser coneguda. La persona a la qual m’agradaria assemblar-me és sens dubte la meva mare, és la millor persona que conec, una dona forta, empàtica, generosa, tranquil·la, optimista i positiva, que sempre ho dona tot pels altres. Es preocupa, cuida i ajuda a tothom, sempre està al peu del canó i al costat de qui la necessiti i és un dels meus pilars fonamentals i la persona a la qual m’agradaria assemblar-me.

Què la fa feliç?
Dinar amb la família i després jugar a jocs de taula tots junts; veure feliç o rient al Mark, el meu fill; veure com evolucionen els meus alumnes o quan els agrada molt alguna activitat que he pensat per ells; viatjar amb la família o amics a països desconeguts. També, òbviament, les abraçades sinceres i sentir-me estimada i valorada.

Quin superpoder li agradaria tenir?
M’encantaria tenir el poder de curar. Si no pogués triar aquest, teletransportar-me on volgués en qüestió de segons podent teletransportar amb mi a qui jo volgués.

Què vol ser de gran?
Doncs espero jubilar-me a Aula i després viatjar una mica pel món si es pot, potser escriure algun conte infantil i gaudir de la família i, qui sap, potser cuidar futurs néts!

Quin és el seu lema o frase preferida?
Tracta els altres com t’agradaria que et tractessin a tu.

Compartir: