Codi i canal ètic

A AULA ESCOLA EUROPEA creiem fermament en la importància de fomentar un entorn segur, ètic, d’igualtat i confiança per a totes les persones que formen part de la nostra comunitat educativa (alumnes, famílies i personal de l’escola). Per aquesta raó, ens guiem per un Codi Ètic que es poden descarregar aquí.

També tenim implementat un Canal Ètic que permet a qualsevol persona reportar possibles conductes indegudes o violacions ètiques que hagi detectat a la nostra organització. Un canal on es pot comunicar qualsevol possible incompliment o irregularitat a l’organització, tal com es descriu a la Llei 2/2023, de 20 de febrer, reguladora de la protecció de les persones que informin sobre infraccions normatives i de lluita contra la corrupció.

QUINS FETS ES PODEN NOTIFICAR?

Poden informar a través del Canal Ètic dels fets que considerin puguin suposar un incompliment de la normativa legal, del Codi Ètic d’Aula o de qualsevol normativa interna vigent, com ara:

 • Conductes relatives al frau i corrupció.
 • Conductes relatives a la seguretat, salut i higiene a la feina.
 • Discriminació i assetjament al lloc de treball.
 • Conductes relatives a la seguretat de la informació, protecció de dades i mercats de valors.
 • Pràctiques anticompetitives.
 • Conductes contràries als drets humans o danys al medi ambient.
 • Altres possibles infraccions penals o administratives.

CARACTERÍSTIQUES PRINCIPALS DEL CANAL ÈTIC:

Confidencialitat: Entenem que la confidencialitat és fonamental per encoratjar les persones a presentar denúncies. Garantim la confidencialitat absoluta en tot el procés i protegim la identitat de la persona denunciant en la mesura permesa per la llei. S’hi inclou la possibilitat de fer l’alerta de manera anònima.

Procés d’investigació imparcial: Un cop es presenta una denúncia, el nostre equip d’experts investigarà minuciosament l’assumpte de manera objectiva i diligent de conformitat amb la normativa interna i la legislació aplicable. Al llarg de tot el procés s’han de respectar els drets dels involucrats, en particular la presumpció d’innocència.

Protecció contra represàlies: No tolerem cap forma de represàlia contra les persones denunciants de bona fe. Estem compromesos a salvaguardar els drets i la integritat dels qui s’atreveixen a denunciar qualsevol irregularitat. Prendrem mesures disciplinàries apropiades contra qualsevol individu que prengui represàlies contra un denunciant.

Resolució i seguiment: Un cop conclosa la investigació, prendrem les accions necessàries per abordar el problema identificat i, quan sigui possible, prendrem mesures correctives per prevenir futures violacions. A més, ens comprometem a mantenir informada la persona denunciant sobre el progrés i la resolució de la seva denúncia, sempre que sigui possible i permès per la llei.

COM ENVIAR UNA COMUNICACIÓ?

Hi ha 2 opcions.

 • Mitjançant l’aplicació co-resol:
 1. Descarregui l’app co-resol, acceptant les notificacions. És gratuïta i està disponible a l’App Store i a Google Play.
 2. Premi el botó “fes un clic” i tot seguit introdueixi el codi AULA
 3. Seleccioni el botó del canal.
 4. Escrigui el seu missatge sent el més específic possible. Pot adjuntar imatges i documentació.
 5. Identifiqui’s o seleccioni l’opció d’anonimat. En qualsevol dels casos, ha d’acceptar la Política de Privadesa.
 6. Un cop hagi efectuat aquests passos, rebrà un missatge com a justificant de recepció del seu clic.
 7. La comunicació per al seguiment del clic es realitzarà mitjançant un xat segur (podrà accedir-hi des del botó de xat de la pantalla inicial de l’app) fins al tancament d’aquest.
 • Mitjançant una pàgina web:

Poden accedir-hi a través d’aquest enllaç:

https://co-resol.bcnresol.com/webclick

 

 1. Premi el botó “Fes un clic” i introdueixi el codi AULA
 2. Seleccioni el botó del canal.
 3. Escrigui el seu missatge sent el més específic possible. Pot adjuntar imatges i documentació.
 4. Identifiqui’s o seleccioni l’opció d’anonimat. En qualsevol dels casos, ha d’acceptar la Política de Privadesa.
 5. Un cop hagi efectuat aquests passos, rebrà un codi identificador i una contrasenya únics que haurà de desar per mantenir la comunicació, mitjançant un xat segur, sobre l’estat del seu clic.
 6. Cada vegada que vulgui saber si té missatge nou al xat o vulgui aportar més informació, per assegurar la confidencialitat, ha d’introduir aquest codi i contrasenya a la pàgina d’inici, al botó “Accedir a un clic anterior”.

Important:

Aquest Canal Ètic no és un servei d’emergències. No s’ha d’utilitzar aquest canal per informar sobre situacions que comportin una amenaça immediata. Si necessita assistència en una situació d’aquest tipus, si us plau contacti amb les seves autoritats locals i faci servir els canals definits a aquest efecte.

 

Poden consultar la Política general del Canal on s’estableixen les principals qüestions sobre aquest sistema d’informació aquí.

Contact Us

Av. Mare de Déu de Lorda, 34
Barcelona 08034 T 93 203 03 54