Història

Fundat el 1968 per Pere Ribera i Ferran, Aula és un centre independent, lliure de tota adscripció política, religiosa o econòmica

Aula neix com a centre experimental al servei del país, amb una clara orientació heurística, potenciant els aprenentatges a través de la descoberta, del raonament lògic, de la reflexió i del pensament crític.

L’objectiu principal de l’escola és el d’estimular la curiositat de l’alumne, desenvolupar-li el pensament crític, afavorir la seva creativitat i acompanyar-lo fins arribar a adquirir autonomia personal.

Al llarg del temps, i amb el protagonisme dels directors i professors que s’han anat succeint, el projecte educatiu ha anat evolucionant de forma constant, cercant sempre d’oferir als alumnes aquelles experiències educatives que millor estimulin les seves capacitats per permetre desplegar tot el seu potencial intel·lectual i personal. El denominador comú de totes elles és el de l’exigència, ja que la intel·ligència es desenvolupa millor quan l’alumne realitza totes les tasques havent adquirit el sentit de l’esforç i de la superació.

Les instal·lacions i edificis s’han renovat al llarg del temps, tenint com a finalitat principal el de proporcionar el millor servei i la màxima adaptabilitat als diversos mètodes i accions d’ensenyament-aprenentatge, en un entorn inserit al mig de la natura.

Al 1968 Aula va néixer al carrer Dr. Roux. És al 1972 quan es trasllada a la ubicació actual a l’avinguda Mare de Déu de Lorda. La quantitat d’alumnes de l’escola va anar creixent, i les necessitats educatives van fer necessària la renovació dels edificis entre el 2003 i el 2009: es van construir els nous edificis de secundària i batxillerat, primària i el pavelló poliesportiu, i es va renovar l’edifici de parvulari.

El fundador, el Sr. Pere Ribera i Ferran
(1915-2009)

Format a la Universitat de Barcelona en Filosofia i Dret, va dedicar tota la seva vida professional al món de l’educació, potenciant una formació plurilingüística, l’ús formatiu de les noves tecnologies i l’orientació heurística dels aprenentatges.

Durant gairebé 30 anys va estar treballant al Liceu Francès de Barcelona, del que va marxar al 1968 per fundar Aula Escola Europea amb l’ajut de companys com el Sr. Jordi Sarsanedas i la Sra. Amalia Tineo i el suport d’un grup de personalitats rellevants de la societat civil barcelonina.

Va exercir com a director fins al 1996, quan als 81 anys es va jubilar però va continuar formant part de la vida de  l’escola com a president de la Fundació Aula.

Si vol saber-ne més: La història d’Aula i del Sr. Ribera

Contacte

Av. Mare de Déu de Lorda, 34
Barcelona 08034 T 93 203 03 54