Primària

Estimulem la curiositat dels alumnes i els ensenyem a ser crítics i creatius perquè desenvolupin les seves competències bàsiques

Durant la primària els alumnes consoliden competències de comprensió i expressió lingüístiques, de matemàtiques, de pensament digital, i del món de la ciència i la cultura.

És una etapa molt important per al foment de la creativitat en tots els àmbits. Conreem els valors que permetran un desenvolupament integral de la seva personalitat.

Els alumnes aprenen a:

 • Estimular la curiositat, l’observació i l’experimentació.
 • Desenvolupar la creativitati el sentit crític.
 • Conèixer-se, aprendre a respectar els altres, conviure i generar consciència social.
 • Abraçar la diversitat cultural i social, de pensament i d’opinió.
 • Treballar en equip desenvolupant al màxim el seu potencial.
 • Entendre la cultura de l’esforç i descobrir el plaer per les coses ben fetes.
 • Adquirir els hàbits i coneixements necessaris per fer front al futur amb autonomia, seguretat i reflexió.
 • Tenir una actitud activa, crítica, autoexigent, lluitadora, alegre i il·lusionada.

Durant la primària els alumnes treballen amb materials creats per ells mateixos i les seves mestres. A partir dels 9 anys comencem a introduir els llibres de text progressivament per tal d’anar-nos familiaritzant amb la forma de treballar a secundària.

A l’últim curs, el sisè, es comencen a preparar per la seva futura vida a l’etapa següent: fan les classes a l’edifici de secundària i adquireixen un nom de promoció, que els dona identitat i els consolida com a grup.

Cap de la secció de primària:

Sra. Rosa Falgà

Horaris

To Top

Els horaris de primària són els següents:

Dilluns, dimarts, dijous i divendres: de 8.45h a 17.10h.
Dimecres: de 8.45h a 12.45h.

Els dimecres a la tarda els alumnes poden fer activitats extraescolars com dansa, teatre, manualitats o esports, entre d’altres.

Accessos

To Top

Els alumnes poden accedir a l’escola per l’entrada principal de l’edifici de primària.


Poden recollir els seus fills al Pati de les Oliveres. Demanem als alumnes que en marxar donin la mà a la persona encarregada. Així agafen l’hàbit d’acomiadar-se adequadament, i a més a més podem veure fàcilment que tots marxen amb qui els correspon.


Material

To Top

Els alumnes de 1r a 5è de primària han de dur:

 • Bata de l’escola:
  • 1r, 2n i 3r: bata de quadrets blancs i blaus
  • 4t, 5è i 6è: bata de color blau
 • Motxilla de l’escola o de mida similar
  • En el cas de 1r i 2n de primària hauran de portar la motxilla model Aula que ja feien servir a parvulari
 • Equipament esportiu (a partir de 2n de primària):
  • Roba d’esport de l’escola: pantalons curts, samarreta blanca i xandall
  • Mitjons blancs i calçat esportiu blanc
  • Tovallola i xancletes per a la dutxa

Totes aquestes peces han d’anar marcades amb el nom i cognom de l’alumne, així com també els jerseis, abrics, jaquetes, que han de portar una tira llarga per poder penjar-les.

Els alumnes de sisè han de portar:

 • Bata blava
 • Equipament esportiu:
  • Roba d’esport de l’escola: pantalons curts, samarreta blanca i xandall
  • Mitjons blancs i calçat esportiu blanc
  • Tovallola i xancletes per a la dutxa

L’escola proporcionarà l’agenda el primer dia de curs, i altres materials escolars que puguin necessitar.

Llibres de text i lectures

To Top

Durant la primària els alumnes són part activa en la creació del seu material escolar. Les mestres preparen el material adient per a cada classe i els alumnes al llarg del curs unifiquen aquests materials construint el seu propi llibre.

A més, cada curs té una sèrie de llibres de text i lectures obligatòries que poden consultar aquí.

L’escola ofereix el servei per a la reserva de llibres de text i posterior lliurament a l’escola. Properament estarà disponible.

A la mediateca els alumnes tenen a la seva disposició llibres, revistes i diaris en qualsevol de les quatre llengües vehiculars de l’escola, organitzats segons edats.

A partir dels 9 anys, comencen a treballar algunes de les matèries amb llibres de text. D’aquesta manera introduïm progressivament la forma de treballar a secundària.

Sortides

To Top

Al llarg del curs els alumnes tenen moltes oportunitats d’assolir nous coneixements amb activitats fora de la classe. Sortides al teatre, a descobrir la ciutat, la natura o visitar una exposició, per exemple, són una gran oportunitat per assolir coneixements d’una manera més lúdica i enriquidora.

A més, durant la primària, cada curs fa sortides de convivències on descobreixen nous entorns: la natura, la fauna, el clima, la geologia i la cultura de la sostenibilitat.

Els alumnes aprenen a desenvolupar habilitats personals (autoconeixement, autonomia personal i comunicació), a treballar en equip i a descobrir l’esperit de superació. Les convivències esdevenen una oportunitat perfecta per treballar la cohesió de grup i l’autoestima i responsabilitat de cada alumne.

Relació amb les famílies

To Top

La relació entre famílies i escola és propera i fluida per garantir el bon desenvolupament de cada alumne

Poden contactar amb l’equip de primària en qualsevol moment per comentar l’evolució del seu fill o per altres temes de caire més quotidià, ja sigui al telèfon 93 203 03 54 o per correu electrònic:

 • Per comunicar absències o demanar visites amb les coordinadores: Sra. Marín (Secretaria) [email protected]
 • Qualsevol  modificació o incidència relacionada amb els autocars en la poden comunicar a través d’aquest formulari. Per altres consultes, la persona encarregada de la gestió d’autocars és la Sra. Maria Canals [email protected]
 • Per qüestions relacionades amb l’evolució o el benestar del seu fill poden contactar directament amb el/la tutor/a o amb el/la cap de secció:

També poden comunicar-se amb nosaltres a través de l’habitual nota escrita que poden fer-nos arribar directament per mitjà dels seus fills. Els demanem que aquestes notes incloguin: data, nom i grup de classe de l’alumne, motivacions de la comunicació, i nom i signatura del pare o mare.

Des de l’escola els demanarem reunió, els enviarem un correu electrònic o els trucarem per informar-los de l’evolució i els temes del dia a dia del seu fill/a. Les famílies també poden demanar tantes reunions amb nosaltres com necessitin, i els atendrem amb molt de gust.

Vol conèixer millor l’escola Aula?

Si té interès en l’escola, pot venir a una de les jornades de portes obertes que organitzem

Admissions

Contacte

Av. Mare de Déu de Lorda, 34
Barcelona 08034 T 93 203 03 54