Sensibilitat artística

Els alumnes descobreixen el sentit de la bellesa, que els permet copsar diversos aspectes del món i de l’art per desenvolupar la seva imaginació i la seva creativitat

L’expressió plàstica és una de les manifestacions més espontànies dels nens i nenes, i tots tenen la capacitat de desenvolupar-la.

Mentre els alumnes gaudeixen creant, imaginant i experimentant amb diferents materials, potenciem habilitats com l’observació, la percepció, la concentració i l’orientació. També és molt important treballar el dibuix pautat, ja que els ajuda a estructurar la ment.


Al parvulari la música esdevé llenguatge i ens permet expressar-nos i comunicar-nos. Als alumnes els agrada la música, són sensibles al seu llenguatge i en gaudeixen d’una manera global. La música és sempre una vivència, i les vivències són la base dels aprenentatges. Treballem a partir de: cançó i veu, audicions, qualitat del so i ritme, moviment i dansa.


A primària la música adquireix un paper fonamental en la formació integral dels alumnes, ja que potencia capacitats que afavoreixen totes les àrees de coneixement: fomenta l’hàbit d’escoltar, dona valor al silenci, reforça la concentració, facilita la memorització i treballa l’audició interior i la veu com a element comunicador. Amb la música els alumnes descobreixen els valors de l’esforç i l’estudi constant.

A més durant la primària els alumnes aprenen a interpretar, expressar i crear a partir de l’observació de l’entorn, de la natura, sent conscients d’allò que els envolta. Practiquen diverses habilitats motrius i tècniques plàstiques per aconseguir plasmar aquelles idees que la seva imaginació i creativitat els donen.

A la fi de cada curs, s’organitza una exposició molt completa amb una abundant selecció de l’obra plàstica que s’ha anat treballant a tots els nivells.

Tots els alumnes tenen la possibilitat d’apuntar-se a dues activitats extraescolars per seguir potenciant aquestes habilitats musicals: coral i orquestra.

Durant la secundària, els alumnes continuen aprofundint en les diverses possibilitats que ofereixen les arts plàstiques. Aprenen a combinar la sensibilitat cap a les arts visuals amb la sensibilitat literària a partir del treball col·laboratiu que es fa cada any editant un llibre que cada classe publica per Sant Jordi. També s’inicien en l’estudi de la història de la música i tenen l’oportunitat de participar com a intèrprets en els espectacles del Dia de la música i la poesia.

Contacte

Av. Mare de Déu de Lorda, 34
Barcelona 08034 T 93 203 03 54

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les "cookies". Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca